Hrachová kaša I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 300 g suchého hrachu, rastlinný olej, 30 g hladkej múky, 2 cibule, soľ, 2 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Prebratý suchý hrach umyjeme v niekoľkých vodách. Zalejeme ho prevarenou studenou vodou a necháme ho namočený do druhého dňa. Pred prípravou podľa potreby dolejeme vodou a hrach uvaríme do mäkka. Potom ho zahustíme bledou zápražkou, ktorú si pripravíme z rastlinného oleja, hladkej múky a očistenej nadrobno posekanej cibule. Povaríme 20 minút a pretrieme cez sito alebo necháme hrach rozvariť. Nakoniec podľa chuti osolíme a pridáme rozotretý cesnak. Podávame posypané druhou cibuľou, ktorú sme pokrájali na kolieska a na troške rastlinného olej a opražili do zlata.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1754
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1755

Podobné recepty:
  • Hubová omáčka so syrom

    Hubová omáčka so syrom

  • Nakladaný opečený Camembert

    Nakladaný opečený Camembert

  • Paprika plnená zeleninovým šalátom v rajčiakovom n

    Paprika plnená zeleninovým šalátom v rajčiakovom n

kuk