Hrachová kaša I
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 300 g suchého hrachu, rastlinný olej, 30 g hladkej múky, 2 cibule, soľ, 2 strúčiky cesnaku.
Postup
Krok 1
Prebratý suchý hrach umyjeme v niekoľkých vodách. Zalejeme ho prevarenou studenou vodou a necháme ho namočený do druhého dňa. Pred prípravou podľa potreby dolejeme vodou a hrach uvaríme do mäkka. Potom ho zahustíme bledou zápražkou, ktorú si pripravíme z rastlinného oleja, hladkej múky a očistenej nadrobno posekanej cibule. Povaríme 20 minút a pretrieme cez sito alebo necháme hrach rozvariť. Nakoniec podľa chuti osolíme a pridáme rozotretý cesnak. Podávame posypané druhou cibuľou, ktorú sme pokrájali na kolieska a na troške rastlinného olej a opražili do zlata.