Morčacie stehno na maďarský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg morčacích stehien, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 cibule, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 0,5 l bieleho vývaru, 250 g údeného bôčika, 1 lyžicu rajčiakového pretlaku, 2 papriky, 50 g čerstvých šampiňónov, 2 rajčiaky.

Postup

Krok 1

Očistené, umyté, osušené morčacie stehná sa prešpikujú polovičným množstvom slaniny nakrájaným na prúžky, osolia a okorenia. Bôčik sa nakrája na plátky, opečie z obidvoch strán a vyberie. Do masti po opekaní sa pridá na drobné kocky nakrájaná druhá polovica slaniny, rozškvarí sa do sklovita, pridá nadrobno nakrájaná cibuľa a opraží dozlata, zapráši mletou paprikou, krátko podusí, zastrekne vývarom a nechá krátko dusiť. Do základu sa vloží morčacie mäso, opečený bôčik a pod pokrývkou sa dusí domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia a podľa potreby sa dolieva vývarom. V polovici dusenia sa pridá rajčiakový pretlak, na rezance nakrájaná, očistená paprika, na tenké látky nakrájané, očistené šampiňóny a olúpané, na menšie kúsky nakrájané rajčiaky. Pred koncom dusenia sa šťava dochutí soľou. Pri podávaní sa k porcii morčacieho mäsa dáva aj plátok bôčika a polieva sa šťavou. Vhodné prílohy: varené zemiaky, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1683
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1684

Podobné recepty:
  • Záhorácke kurča

    Záhorácke kurča

  • Zajac na taliansky spôsob

    Zajac na taliansky spôsob

  • Kačacie prsia s chrenom

    Kačacie prsia s chrenom

kuk