Morčacie prsia s višňovou omáčkou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs, 1 lyžičku soli, mleté biele korenie, 2 lyžice masla, 1 cibuľu, 2,5 dl bieleho vývaru. Na omáčku: 250 g čerstvých višní, 0,5 dl červeného vína, 1,5 dl vody, 2 lyžice cukru, mletú škoricu, mleté klinčeky, soľ, 1 lyžice masla, 1 lyžicu hladkej múky, 1,5 dl kyslej smotany, citrón.
Postup
Krok 1
Očistené, kože zbavené, umyté a osušené morčacie prsia sa nakrájajú na rezne s hmotnosťou 150 g na porciu. Rezne sa zľahka naklepú, osolia, okorenia a rýchlo opečú na masle. Na masle po opekaní sa spení najemno nakrájaná cibuľa, zastrekne vývarom, pridajú sa rezne a pod pokrývkou dusia domäkka. Počas dusenia sa podľa potreby dolievajú vývarom. Príprava omáčky: Kôstok zbavené, na menšie kúsky nakrájané višne sa zalejú vodou, pridá sa víno, cukor, mletá škorica, klinčeky a varia domäkka. Pred koncom varenia sa omáčka zahustí svetlou zápražkou pripravenou z dvoch tretín masla a múky, spolu sa dobre povarí. Nakoniec sa pridá časť šťavy z dusenia mäsa, dochutí soľou, citrónovou šťavou, povarí, pridá sa smotana a zjemní zvyškom masla. Vhodné prílohy: rôzne upravená ryža, zemiakové krokety.