Perlička na poľovnícky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg perličky, 1 lyžičku soli, 0,5 dl oleja, 0,5 dl brandy, mleté čierne korenie, tymian, majorán, materinu dúšku, fenikel, 500 g čerstvých šampiňónov, 150 g údeného bôčika. Do plnky: 1 lyžicu masla, 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 100 g hydinovej pečene, 2 krajce sendviča (žemle), mleté čierne korenie, soľ, petržlenovú vňať.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá a osušená perlička sa potrie zmiešanou zmesou z oleja, brandy, mletého čierneho korenia, tymianu, majoránu, materinej dúšky, mletého fenikla a nechá odležať asi 24 hodín. Počas marinovania sa perlička obracia a potiera marinádou. Po odležaní sa naplní brušná dutina plnkou, zašije alebo uzatvorí kovovou ihlicou a osolí. Údený bôčik sa nakrája na kocky, mierne rozškvarí, zastrekne vodou, vloží sa pripravená perlička a pečie sa domäkka. Počas pečenia sa polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva vodou a občas sa obracia. Očistené, umyté hlavičky šampiňónov sa vložia k perličke a spolu sa dopečú. Upečená perlička sa vyberie, vloží spolu so šampiňónmi do nádoby a uchová v teple. Zvyšok šťavy sa upraví na potrebné množstvo vyvarením alebo doliatím potrebného množstva vody, dochutí soľou a krátko povarí. Pri podávaní sa narežú kĺby, perlička sa rozkrája na porcie a podáva sa mäso s plnkou, obložené pečenými hlavičkami šampiňónov a podliate šťavou. Príprava plnky: Nožičky z očistených šampiňónov sa nasekajú nadrobno a spolu s najemno nakrájanou cibuľou sa opražia na masle. Očistená hydinová pečeň sa naškriabe (rozseká najemno), pridá sa navlhčená žemľa, šampiňóny, prelisovaný cesnak, osolí, okorení a dobre premieša. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, dusená ryža, jemnejšie druhy zeleninových šalátov.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

927

Podobné recepty:
  • Kuracie stehná na cesnaku

    Kuracie stehná na cesnaku

  • Kuracie krídla s orieškami

    Kuracie krídla s orieškami

  • Kurací šalát II

    Kurací šalát II

kuk