Kačica pečená na nantský spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,5 kg kačice, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 500 g jabĺk, 1 lyžicu masla, 0,4 dl likéru Curaçao, 2,5 dl hydinového vývaru, 2 lyžice brandy, 400 g pomarančov, 1 lyžicu cukru, 2 lyžice octu.

Postup

Krok 1

Olúpané, jadrovníkov zbavené jablká sa nakrájajú na osminky, rýchlo opečú na masle, vyberú, pokvapkajú časťou likéru a nechajú vychladnúť. Očistená, umytá a osušená kačica sa osolí, okorení zvonku i znútra a naplní pripravenými jablkami. Potom sa zašije alebo uzavrie kovovou ihlicou. Pripravená kačica, mierne podliata vývarom, sa pomaly pečie v rúre dozlata a domäkka. Počas pečenia sa obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vývarom. Pred dopečením sa kačica poleje štvrtinou pomarančovej šťavy zmiešanej s brandy. Upečená sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa upraví vyvarením alebo doleje na potrebné množstvo a precedí. Cukor sa skaramelizuje s octom, pridá sa zvyšok pomarančovej šťavy a nastrúhaná kôra z dobre umytého pomaranča, krátko sa povarí a precedí do výpeku z kačice. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža, karlovarské knedle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1010
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1011

Podobné recepty:
  • Kurča s pilavom

    Kurča s pilavom

  • Kuracié stehná da Timi

    Kuracié stehná da Timi

  • Kurča s olivami

    Kurča s olivami

kuk