Kačica pečená na divoko

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1,2 kg kačice, 50 g slaniny, 1 lyžičku soli, 3 lyžice masla, 100 g koreňovej zeleniny, polovicu cibule, 1 lyžičku cukru, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, bobkový list, 4 klinčeky, 2,5 dl bieleho vývaru, 1 lyžičku hladkej múky, 1 dl červeného vína, citrón.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá a osušená kačica sa špikuje na tenké prúžky nakrájanou slaninou a osolí. Na dvoch tretinách masla sa opraží na tenké plátky nakrájaná koreňová zelenina, cibuľa s cukrom, pridá sa nahrubo rozdrvené korenie, bobkový list, klinčeky, dobre umytá citrónová kôra a zastrekne vývarom. Do základu sa vloží pripravená kačica, prudko sa v rúre zapečie z obidvoch strán a pod pokrývkou sa pečie domäkka. Počas pečenia sa kačica občas obracia, polieva vlastnou šťavou, podľa potreby dolieva vývarom. Upečená, mäkká kačica sa vyberie a uchová v teple. Na zvyšku masla s múkou sa pripraví zápražka, za stáleho miešania sa zaleje vlažným vývarom a vleje do základu. Spolu so zeleninou sa za občasného miešania varí asi 20 minút. Pred dovarením sa pridá víno, dochutí citrónovou šťavou a podľa potreby soľou. Prevarená šťava sa precedí cez husté cedidlo na rozkrájanú kačicu a krátko sa ohreje. Pri podávaní sa porcia kačice podleje šťavou. Vhodné prílohy: žemľová, tirolská knedľa, dusená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1448
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1449

Podobné recepty:
  • Sliepka na víne so smotanou

    Sliepka na víne so smotanou

  • Kurča s jablkami a banánmi

    Kurča s jablkami a banánmi

  • Kuracie prsia s nivou á la Gabika

    Kuracie prsia s nivou á la Gabika

kuk