Husacia (kačacia) pečeň na víne
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Vnútornosti
Ingrediencie
- 800 g husacej (kačacej) pečene, 3 lyžice masla, 300 g jabĺk, 1 dl červeného vína, 1 lyžičku soli.
Postup
Krok 1
Očistená, umytá a odkvapkaná husacia (kačacia) pečeň sa nakrája na hrubšie plátky. Olúpané, jadrovníkov zbavené jablká sa nakrájajú na hrubšie plátky alebo osminky. Pripravená pečeň sa opečie na masle z obidvoch strán spolu s nakrájanými jablkami, zastrekne vínom, mierne sa osolí a pod pokrývkou sa krátko podusí. Pri podávaní sa pečeň prekladá jablkami a poleje výpekom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža.