Husacia (kačacia) pečeň na víne

2015-09-29

Ingrediencie

  • 800 g husacej (kačacej) pečene, 3 lyžice masla, 300 g jabĺk, 1 dl červeného vína, 1 lyžičku soli.

Postup

Krok 1

Očistená, umytá a odkvapkaná husacia (kačacia) pečeň sa nakrája na hrubšie plátky. Olúpané, jadrovníkov zbavené jablká sa nakrájajú na hrubšie plátky alebo osminky. Pripravená pečeň sa opečie na masle z obidvoch strán spolu s nakrájanými jablkami, zastrekne vínom, mierne sa osolí a pod pokrývkou sa krátko podusí. Pri podávaní sa pečeň prekladá jablkami a poleje výpekom. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, rôzne upravená ryža.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 908
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

909

Podobné recepty:
  • Kačica dusená s ružičkovým kelom

    Kačica dusená s ružičkovým kelom

  • Kuracie halušky s nivou

    Kuracie halušky s nivou

  • Pivovarnícka kačica

    Pivovarnícka kačica

kuk