Srnčí chrbát na bretónsky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg srnčieho chrbta s kosťou, 1 lyžičku soli, 1 lyžicu masla, 1 citrón, 1 lyžičku zmesi čierneho korenia, klinčekov, šalvie, bazalky, bobkový list, petržlenovú vňať, 1,5 dl bieleho vývaru, 1 cibuľu, 40 g slaniny, 100 g šunky, 2 dl smotany.

Postup

Krok 1

Zo srnčieho chrbta sa odsekne chrbtová kosť, čiastočne aj rebrové kosti, umyje sa, osuší a opatrne odblaní. Pripravené mäso sa osolí a potrie maslom zmiešaným s citrónovou šťavou, vloží do pekáča, ktorého dno sa posype zmesou nadrobno rozdrveného korenia, a v chlade sa nechá odležať (asi 3-4 hodiny). Pekáč s mäsom sa vloží do rúry, mierne podleje vývarom a pomaly sa pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso polieva výpekom, podľa potreby sa podlieva vývarom. Pred dopečením sa pridá nadrobno nakrájaná cibuľa, na rezance nakrájaná slanina, šunka, spolu sa ešte krátko pečie. Nakoniec sa mäso v pekáči zaleje rozšľahanou smotanou, zvyškom vývaru a nechá sa dobre prehriať. Pri podávaní sa mäso nakrája na porcie (môže sa opatrne oddeliť od kosti a krájať na plátky), kladie sa na misu alebo tanier, podleje smotanovou šťavou s vložkou slaniny, šunky, cibule a korenín. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, čučoriedkový kompót.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 954
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

955

Podobné recepty:
  • Pikantný králik s pohánkovou ryžou

    Pikantný králik s pohánkovou ryžou

  • Srnčie mäso na smotane

    Srnčie mäso na smotane

  • Stehno z muflóna na staročeský spôsob

    Stehno z muflóna na staročeský spôsob

kuk