Zajac na kláštorný spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zverina , Zajac
Ingrediencie
- 1 kg zajaca, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, po 4 zrnká nového a čierneho korenia, 2 lyžice masti, 1 cibuľu, 80 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl kyslej smotany, 25 g zajačej pečene, 25 g šunky.
Postup
Krok 1
Očistený, umytý, odblanený chrbát a stehno sa vložia do marinády na 24 hodín. Mäso z marinády sa osuší, prešpikuje prúžkami slaniny, osolí, okorení zmesou mletého korenia, rýchlo sa opečie na 2/3 masti, podleje vodou a pod pokrývkou pečie domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Upečené mäso sa vyberie a uchová v teple. Očistené, na plátky nakrájané šampiňóny sa opražia na zvyšku masti spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a zalejú šťavou z pečenia a krátko podusia. Podusené šampiňóny sa zalejú smotanou rozmiešanou s najemno zomletou zajačou pečeňou a spolu sa povaria. Podľa potreby sa omáčka dochutí soľou. Pri podávaní sa ukrojí kus mäsa z chrbta a stehna, poleje omáčkou a posype šunkou nakrájanou na rezance. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, ryža, cvikla.