Zapečené zemiaky s hlávkovou kapustou

2016-04-25

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov, 500 g hlávkovej kapusty, rastlinný olej, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, vegeta.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pokrájame na kolieska. Kapustu bez hlúbovitých častí pokrájame na rezance. Na rozohriatom rastlinnom oleji speníme očistenú a nadrobno posekanú cibuľu. Pridáme hlávkovú kapustu pokrájanú na rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, drvenou rascou a vegetou. Mierne podlejeme a udusíme do mäkka. Potom striedavo so zemiakmi pokrájanými na kolieska ukladáme do ohňovzdornej misy vymastenej rastlinným olejom. Zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby zemiaky boli zvlhčené. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme, pokiaľ sa voda nevydusí. Podávame so zeleninovými šalátmi podľa vlastného výberu vo vhodnej kombinácii s hlavnou rastlinnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 2516
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

2517

Podobné recepty:
  • Nátierka z tofu

    Nátierka z tofu

  • Policajné krokety

    Policajné krokety

  • Zapekané hríby

    Zapekané hríby

kuk