Zapečené zemiaky s hlávkovou kapustou
2016-04-25- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 500 g zemiakov, 500 g hlávkovej kapusty, rastlinný olej, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, vegeta.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pokrájame na kolieska. Kapustu bez hlúbovitých častí pokrájame na rezance. Na rozohriatom rastlinnom oleji speníme očistenú a nadrobno posekanú cibuľu. Pridáme hlávkovú kapustu pokrájanú na rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, drvenou rascou a vegetou. Mierne podlejeme a udusíme do mäkka. Potom striedavo so zemiakmi pokrájanými na kolieska ukladáme do ohňovzdornej misy vymastenej rastlinným olejom. Zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby zemiaky boli zvlhčené. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme, pokiaľ sa voda nevydusí. Podávame so zeleninovými šalátmi podľa vlastného výberu vo vhodnej kombinácii s hlavnou rastlinnou skupinou.