Žemľové knedle

2015-09-29

Ingrediencie

  • 700 g hrubej múky, 15 g kypriaceho prášku, 1 lyžičku soli, 1 žĺtok, 6 dl mlieka, 300 g sendviča (žemle).

Postup

Krok 1

Do hrubej múky sa zamieša kypriaci prášok, pridá sa soľ, žĺtok rozšľahaný v mlieku a zľahka sa zamieša cesto. Nakoniec sa do cesta zamieša na kocky nakrájaný sendvič. Cesto sa rozdelí na bochníky, ktoré sa rozvaľkajú na podlhovasté šišky s priemerom 5 cm a dlhé 20 cm. Pripravené šišky sa vložia do vriacej osolenej vody a varia asi 20 - 25 minút. Po zavarení sa knedle nadvihnú, aby sa nepripálili ku dnu, a občas sa obrátia. Uvarené knedle sa vyberú a nakrájajú na plátky, aby z nich vyprchala para.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 824
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

825

Podobné recepty:
  • Rebarborový prívarok k divine

    Rebarborový prívarok k divine

  • Obyčajný zemiakový šalát

    Obyčajný zemiakový šalát

  • Mexická omáčka (mole) ku kuraciemu mäsu

    Mexická omáčka (mole) ku kuraciemu mäsu

kuk