Miešaný uhorkový šalát
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 1 menšiu hlávku šalátu, 0,5 kg uhoriek, polovicu lyžičky soli, 300 g zemiakov uvarených v šupke, 200 g rajčiakov, štvrtku cibule, petržlenovú vňať, 4 strúčiky cesnaku, 0,5 dl octu, 2 lyžice oleja, 1 lyžičku cukru, mleté čierne korenie, 2 lyžice horčice, 1 dl kyslej smotany.
Postup
Krok 1
Ošúpané, umyté uhorky sa postrúhajú na tenké plátky a mierne osolia. Uvarené, ošúpané, dobre vychladnuté zemiaky sa nakrájajú na tenké plátky. Očistené, umyté rajčiaky sa nakrájajú na plátky. Cibuľa, petržlenová vňať, cesnak sa nakrájajú najemno. Z octu, cukru, soli, mletého čierneho korenia a oleja sa pripraví zálievka, do ktorej sa zamieša horčica a najemno nakrájané suroviny. Pripravenou zálievkou sa zalejú uhorky, rajčiaky, zemiaky, zľahka sa premiešajú a uchovajú v chlade. Pred podávaním sa do šalátu zamieša na rezance nakrájaný hlávkový šalát. Upravený šalát sa na povrchu poleje smotanou.