Karfiolový pikantný šalát

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg karfiolu, 0,5 dl oleja, 1 lyžicu octu, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru, 2 cibule, petržlenovú vňať, 3 konzervované uhorky, 3 estragónové lístky, 1 lyžičku kapár, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý, na ružičky rozobratý karfiol sa v mierne osolenej vode varí domäkka. Uvarený sa scedí, nechá odkvapkať a vychladnúť. Z časti vychladnutého karfiolového vývaru sa pridaním octu, oleja, soli a cukru pripraví zálievka. Cibuľa, petržlenová vňať, uhorky, estragónové lístky a kapary sa najemno nakrájajú a zamiešajú do zálievky, ktorá sa dochutí mletým čiernym korením. Zálievkou sa zaleje vychladnutý karfiol a zľahka premieša. Šalát sa podáva dobre vychladený.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 788
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

789

Podobné recepty:
  • Viedenský zemiakový šalát

    Viedenský zemiakový šalát

  • Reďkovky ako huby

    Reďkovky ako huby

  • Toskánsky šalát

    Toskánsky šalát

kuk