Fazuľkový šalát na parížsky spôsob
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľkový šalát na parížsky spôsob
Ingrediencie
- 500 g fazuľky
- 1 lyžička soli
- 2 ks rajčiaky
- 1 ks cibuľu
- 2 ks konzervované uhorky
- 0,75 dl olej na zálievku
- 0,5 dl octu
- mleté čierne korenie
- 1 lyžička horčice
- petržlenovú vňať
- 1 lyžička konzervovaných kapár
- 1 ks vajce
Postup
Krok 1
Očistená a umytá zelená fazuľa, nakrájaná na kúsky dlhé 1 cm, sa v mierne osolenej vode uvarí domäkka. Uvarená fazuľa sa scedí, odkvapkaná sa nechá vychladnúť. Očistené, umyté rajčiaky, cibuľa a uhorky sa nakrájajú na plátky. Z oleja, octu, horčice, soli a mletého čierneho korenia sa pripraví zálievka, do ktorej sa pridajú nakrájané suroviny, najemno nakrájaná petržlenová vňať a na plátky nakrájané natvrdo varené vajcia, nakoniec fazuľa a zľahka sa premieša. Hotový šalát sa nechá v chlade odležať.