Fazuľkový šalát na parížsky spôsob

2018-02-08

Popis

Fazuľkový šalát na parížsky spôsob

Ingrediencie

  • 500 g fazuľky
  • 1 lyžička soli
  • 2 ks rajčiaky
  • 1 ks cibuľu
  • 2 ks konzervované uhorky
  • 0,75 dl olej na zálievku
  • 0,5 dl octu
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžička horčice
  • petržlenovú vňať
  • 1 lyžička konzervovaných kapár
  • 1 ks vajce

Postup

Krok 1

Očistená a umytá zelená fazuľa, nakrájaná na kúsky dlhé 1 cm, sa v mierne osolenej vode uvarí domäkka. Uvarená fazuľa sa scedí, odkvapkaná sa nechá vychladnúť. Očistené, umyté rajčiaky, cibuľa a uhorky sa nakrájajú na plátky. Z oleja, octu, horčice, soli a mletého čierneho korenia sa pripraví zálievka, do ktorej sa pridajú nakrájané suroviny, najemno nakrájaná petržlenová vňať a na plátky nakrájané natvrdo varené vajcia, nakoniec fazuľa a zľahka sa premieša. Hotový šalát sa nechá v chlade odležať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 976
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

977

Podobné recepty:
  • Reďkovkový šalát so syrom

    Reďkovkový šalát so syrom

  • Haringový šalát s jablkami

    Haringový šalát s jablkami

  • Cestovinový šalát s príchuťou oregana

    Cestovinový šalát s príchuťou oregana

kuk