Prekladané zemiaky s dusenými hubami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, 2 cibule, rastlinný olej, 400 g čerstvých húb, drvená rasca, soľ, zeleninový vyvar, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky uvaríme v šupke a pokrájame na kolieska. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme očistené umyté huby pokrájané na plátky, drvenú rascu, soľ a krátko opražíme. Podlejeme trochou zeleninového vývaru (na 0,25 1 vody 1 lyžička vegety) a udusíme do mäkka. Ohňovzdornú misu mierne potrieme rastlinným olejom. Na dno misy najprv uložíme vrstvu zemiakov, ktoré sme pokrájali na kolieska. Na ňu navrstvíme udusené huby a nakoniec zakryjeme vrstvou zemiakov. Zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby zemiaky boli zvlhčené. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým sa voda nevydusí. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1570
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1571

Podobné recepty:
  • Zeleninová štrúdľa

    Zeleninová štrúdľa

  • Cukiňové medailóniky

    Cukiňové medailóniky

  • Vyprážané karfiolové palacinky

    Vyprážané karfiolové palacinky

kuk