Prekladané zemiaky s dusenými hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 600 g zemiakov, 2 cibule, rastlinný olej, 400 g čerstvých húb, drvená rasca, soľ, zeleninový vyvar, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke a pokrájame na kolieska. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme očistené umyté huby pokrájané na plátky, drvenú rascu, soľ a krátko opražíme. Podlejeme trochou zeleninového vývaru (na 0,25 1 vody 1 lyžička vegety) a udusíme do mäkka. Ohňovzdornú misu mierne potrieme rastlinným olejom. Na dno misy najprv uložíme vrstvu zemiakov, ktoré sme pokrájali na kolieska. Na ňu navrstvíme udusené huby a nakoniec zakryjeme vrstvou zemiakov. Zalejeme zeleninovým vývarom tak, aby zemiaky boli zvlhčené. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým sa voda nevydusí. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.