Prekladané zemiaky s dusenou kyslou kapustou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 600 g zemiakov, 2 cibule, rastlinný olej, 300 g čerstvých húb, 250 g kyslej kapusty, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety).
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke. Očistíme ich a pokrájame na kolieska. Cibuľu očistíme, posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme očistené a na plátky pokrájané čerstvé huby a trochu opražíme. Prisypeme kyslú kapustu, ktorú sme pokrájali na malé kúsky, osolíme, okoreníme drvenou rascou, mletým čiernym korením a podlejeme zeleninovým vývarom. Prikryté udusíme do mäkka. Ohňovzdornú misu mierne vytrieme rastlinným olejom a na dno uložíme vrstvu zemiakov, ktoré sme pokrájali na kolieska. Na ňu navrstvíme udusenú kapustu s hubami a nakoniec prikryjeme vrstvou zemiakov. Podľa potreby zalejeme trochou zeleninového vývaru, aby zemiaky neboli suché. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým sa voda nevydusí.