Prekladané zemiaky s lečom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 600 g zemiakov, 2 cibule, rastlinný olej, 4 zeleninové papriky, 8 rajčiakov, soľ vegeta, nadrobno posekaná pažítka.
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na kolieska. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a opražíme na rastlinnom oleji. Pridáme očistené papriky zbavené jadrovníkov a pokrájané na rezance a ošúpané rajčiaky, ktoré sme pokrájali na osminky. Osolíme, premiešame, podľa potreby podlejeme troškou zeleninového vývaru (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety) a udusíme do mäkka. Ohňovzdornú misu mierne potrieme rastlinným olejom a vrstvíme do nej najprv vrstvu zemiakov, ktoré podľa potreby mierne posolíme. Na ňu navrstvíme lečo a navrch znovu zemiaky pokrájané na kolieska. Podľa potreby zalejeme troškou zeleninového vývaru, aby zemiaky neboli suché. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým sa voda nevydusí. Podávame posypané nadrobno posekanou pažítkou a so zeleninovým šalátom.