Prekladané zemiaky s cuketou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov, 2 cibule, rastlinný olej, 400 g cukety, soľ, vegeta, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 4 strúčiky cesnaku nadrobno posekaný kôpor.

Postup

Krok 1

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na kolieska. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme očistenú a na kocky pokrájanú cuketu, posolíme, povegetujeme, podlejeme troškou zeleninového vývaru a udusíme takmer do mäkka. Odstavíme a vmiešame rozotretý cesnak a nadrobno posekaný kôpor. Ohňovzdornú misu zľahka potrieme rastlinným olejom a navrstvíme najprv na kolieska pokrájané zemiaky, potom udusenú cuketu a nakoniec vrstvu zemiakov. Podľa potreby zalejeme troškou zeleninového vývaru, aby zemiaky neboli príliš suché. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, pokiaľ sa voda nevydusí. Podávame so zeleninovými šalátmi vo vhodnej kombinácii s hlavnou rastlinnou skupinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1705
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1706

Podobné recepty:
  • Syrové kroketky

    Syrové kroketky

  • Zemiakový prívarok

    Zemiakový prívarok

  • Šampiňónová praženica

    Šampiňónová praženica

kuk