Prekladané zemiaky s cuketou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Rastlinná a zeleninová skupina , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 600 g zemiakov, 2 cibule, rastlinný olej, 400 g cukety, soľ, vegeta, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 4 strúčiky cesnaku nadrobno posekaný kôpor.
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a pokrájame na kolieska. Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme očistenú a na kocky pokrájanú cuketu, posolíme, povegetujeme, podlejeme troškou zeleninového vývaru a udusíme takmer do mäkka. Odstavíme a vmiešame rozotretý cesnak a nadrobno posekaný kôpor. Ohňovzdornú misu zľahka potrieme rastlinným olejom a navrstvíme najprv na kolieska pokrájané zemiaky, potom udusenú cuketu a nakoniec vrstvu zemiakov. Podľa potreby zalejeme troškou zeleninového vývaru, aby zemiaky neboli príliš suché. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, pokiaľ sa voda nevydusí. Podávame so zeleninovými šalátmi vo vhodnej kombinácii s hlavnou rastlinnou skupinou.