Fazuľkový šalát II

2018-02-08

Popis

Fazuľkový šalát. Tak ako každý šalát aj tento môžeme ochutiť jogurtom.

Ingrediencie

  • 600 g zelenej fazuľky (surovej sterilizovanej alebo zmrazenej)
  • 20 g slnečnicového oleja
  • 3 lyžica octu
  • 60 g cibule
  • mleté čierne korenie
  • štipka cukru alebo 4 kvapky neenergetického sladidla
  • voda
  • soľ

Postup

Krok 1

Na šalát môžeme použiť fazuľové struky čerstvé, nezvädnuté alebo sterilizované z konzervy, ktoré nám ušetria prácu s varením. Čerstvú fazuľku umyjeme, odstránime vlákna, vložíme do horúcej osolenej vody a varíme 20 minút vždy v dostatočnom množstve vody, aby zostali zelené. Keď varíme zmrazené struky, vkladáme ich do vriacej vody nerozmrazené. Sterilizovanú fazuľku pokrájame na kratšie kúsky a zalejeme nálevom z oleja, octu, ktorý okoreníme, osladíme, osolíme a pridáme cibuľku pokrájanú nadrobno. Všetko premiešame a necháme 30 minút uležať. Tak ako každý šalát aj tento môžeme ochutiť jogurtom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 949
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

950

Podobné recepty:
  • Grécky šalát I

    Grécky šalát I

  • Šalát phalahari

    Šalát phalahari

  • Kukuricovo-syrový šalát Vrchár

    Kukuricovo-syrový šalát Vrchár

kuk