Fazuľkový šalát s uhorkami a rajčiakmi
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľkový šalát s uhorkami a rajčiakmi. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, vajíčkami uvarenými natvrdo.
Ingrediencie
- 300 g zelenej fazuľky
- 200 g šalátových uhoriek
- 300 g rajčiakov
- mleté čierne korenie
- 80 g cibule
- štipka mletej štipľavej papriky
- 1 strúčik cesnaku
- 20 g slnečnicového oleja
- petržlenová vňať
- voda
- soľ
- 2 lyžica octu
Postup
Krok 1
Umytú zelenú fazuľku očistíme a uvaríme vo väčšom množstve osolenej vody. Môžeme použiť aj sterilizovanú fazuľku, ktorú už nevaríme. Neošúpané uhorky pokrájame na plátky. Ošúpané rajčiaky pokrájame na osminky. Uhorky a rajčiaky uložíme do 2 sklenených misiek, navrch dáme fazuľku, zalejeme nálevom a odložíme aspoň na 30 minút. Ozdobíme petržlenovou vňaťou, vajíčkami uvarenými natvrdo.