Golubcy - Sarma

2018-02-23

Popis

Golubcy - Sarma

Ingrediencie

  • 4 až 6 ks väčších kapustných listov
  • 300 g údeného bravčového mäsa
  • 200 g jahňacieho teľacieho alebo hovädzieho mäsa
  • 1/4 l rajčiakovej šťavy na zaliatie
  • 100 g ryže
  • 1 ks vajce
  • 90 g cibule
  • mleté čierne korenie
  • strúhanka
  • soľ
  • 200 g kyslej smotany
  • 10 g hladkej múky

Postup

Krok 1

Kapustné listy vopred povaríme v osolenej vode a hrubú žilnatinu zrežeme. Plnku pripravíme z pomletého mäsa, vajca, cibule pokrájanej najemno, strúhanky a udusenej ryže, soli a korenia. Pripravené kapustné listy naplníme plnkou a vložíme do nádoby tesne vedľa seba, aby sa nerozvinuli. Podlejeme rajčiakovou šťavou, osolíme a dusíme asi hodinu, potom zalejeme kyslou smotanou zmiešanou s rajčiakovou šťavou, v ktorej sme rozhabarkovali múku a asi pol hodiny pečieme v rozohriatej rúre. Toto jedlo môžeme pripraviť z čerstvých, ale aj z kvasených kapustných, príp. z viničových listov v ohňovzdornej miske alebo v kastróle, najlepšie v kameninovom hrnci. Podávame teplé s chlebom alebo s ryžou. Sarmu možno pripravovať rozličným spôsobom, napr. podliať vínom, do šťavy pridať kyslú kapustu ap. Hotové môžeme podať na stôl v ohňovzdornej miske alebo na porcelánovú misu, poliať šťavou alebo smotanou, ochutiť štipkou červenej papriky a posypať petržlenovou vňaťou posekanou na drobno a ozdobiť pásikmi červenej papriky. Podávame s uvarenými zemiakmi, s ryžou alebo s chlebom. Kapustné listy môžeme naplniť aj pomletým mäsom, prípadne rozličných druhov mäsa a pred dopečením zaliať kyslou smotanou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 976
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

977

Podobné recepty:
  • Zemiakové knedle plnené údeným mäsom I

    Zemiakové knedle plnené údeným mäsom I

  • Kelové čevapčiči s mäsom

    Kelové čevapčiči s mäsom

  • Opečený baklažán s kuracím mäsom

    Opečený baklažán s kuracím mäsom

kuk