Prírodné teľacie rezne so šampiňónovými omeletami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 2 lyžice rastlinného oleja, 50 g šampiňónov, 50 g šunky, 4 vajcia, 2 lyžice jogurtu, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať

Postup

Krok 1

Očistené a umyté mäso pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji z obidvoch strán. Potom pokvapkáme rajčiakovým pretlakom, podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme do mäkka. Osobitne opražíme na rastlinnom oleji očistené a pokrájané šampiňóny a šunku pokrájanú na tenké prúžky. Zmes rozdelíme na štyri časti, každú zalejeme rozšľahaným vajcom a upražíme omeletu. Na každú omeletu dáme jeden rezeň, pokvapkáme bielym jogurtom a posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi, ktoré sa hodia k hlavnej živočíšnej skupine.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1063
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1064

Podobné recepty:
  • Ražniči so syrom a kapustou

    Ražniči so syrom a kapustou

  • Mexický guláš

    Mexický guláš

  • Jačmenný Kubo

    Jačmenný Kubo

kuk