Prírodné teľacie rezne so šampiňónovými omeletami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Oddelená strava , Živčíšna a zeleninová skupina , Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 400 g teľacieho mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, rastlinný olej, 2 lyžice rajčiakového pretlaku, zeleninový vývar (na 0,25 l vody 1 lyžička vegety), 2 lyžice rastlinného oleja, 50 g šampiňónov, 50 g šunky, 4 vajcia, 2 lyžice jogurtu, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Očistené a umyté mäso pokrájame na rezne, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji z obidvoch strán. Potom pokvapkáme rajčiakovým pretlakom, podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme do mäkka. Osobitne opražíme na rastlinnom oleji očistené a pokrájané šampiňóny a šunku pokrájanú na tenké prúžky. Zmes rozdelíme na štyri časti, každú zalejeme rozšľahaným vajcom a upražíme omeletu. Na každú omeletu dáme jeden rezeň, pokvapkáme bielym jogurtom a posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi, ktoré sa hodia k hlavnej živočíšnej skupine.