Zelerová polievka II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 200 g zeleru, 20 g hladkej múky, 20 g masla, 2 dl mlieka, zelerová vňať, soľ.

Postup

Krok 1

Očistený, umytý a pokrájaný zeler dáme variť do osolenej vriacej vody. Hladkú múku opražíme za stáleho miešania na oceľovej panvici do zožltnutia, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a pridáme do uvareného zeleru, osolíme a za stáleho miešania povaríme. Potom všetko pretrieme cez sito, vylepšíme čerstvým maslom a mliekom, osolíme, okoreníme zelerovou vňaťou pokrájanou nadrobno a dolejeme prevarenou vodou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1033
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1034

Podobné recepty:
  • Toskánska Ribollita

    Toskánska Ribollita

  • Krevetová polievka na thajský spôsob

    Krevetová polievka na thajský spôsob

  • Tekvicová polievka s parmezánom

    Tekvicová polievka s parmezánom

kuk