Francúzske zemiaky II

2018-02-19

Popis

Francúzske zemiaky. Sú veľmi chutné so šalátmi zo surovej zeleniny.

Ingrediencie

  • 800 g zemiakov
  • 3 ks vajcia uvarené natvrdo
  • 100 g údeného mäsa alebo klobásy, prípadne salámy
  • mleté čierne korenie
  • 80 g masti
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 ks vajce
  • soľ

Postup

Krok 1

V šupe uvarené zemiaky ošúpeme a vychladnuté pokrájame na plátky. Vajcia uvarené natvrdo pokrájame na kolieska spolu s údeným mäsom alebo klobásou, prípadne salámou. Misu z ohňovzdorného skla vymastíme a ukladáme do nej striedavo vrstvu zemiakov, vrstvu pokrájaných vajec a údeniny, kým nezaplníme celú nádobu. Nakoniec pomastíme a okoreníme. Vajce rozmiešame so smotanou a nalejeme na zemiaky, polejeme zvyškom masti a upečieme v rozohriatej rúre. Sú veľmi chutné so šalátmi zo surovej zeleniny.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1649
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1650

Podobné recepty:
  • Balkánsky ajvar

    Balkánsky ajvar

  • Rýchla nepravá sviečková na smotane

    Rýchla nepravá sviečková na smotane

  • Zeleninové 'máčanky'

    Zeleninové 'máčanky'

kuk