Šalátový tanier s tvarohom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 200 g hlávkového šalátu, 300 g zeleru, šťava z 2 citrónov, mleté čierne korenie, soľ, 2 kvapky neenergetického sladidla, 10 červených reďkoviek, 500 g mäkkého tvarohu, 1/8 l mlieka,1 strúčik cesnaku, 2 lyžice kečupu,1 lyžička sušeného oregana, 200 g rajčiakov, 1 lyžica posekanej pažítky.
Postup
Krok 1
Šalát rozoberieme na listy, dôkladne ich umyjeme a rozdelíme na 4 taniere. Zeler umyjeme, ošúpeme a surový postrúhame na listy šalátu. Citrónovú šťavu okoreníme, osladíme a pokvapkáme ňou postrúhaný zeler. Reďkovkami pokrájanými na štvrtky ozdobíme zeler s hlávkovým šalátom. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Tvaroh zmixujeme alebo vyšľaháme s mliekom, pridáme cesnak rozotretý so soľou, kečup, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a uložíme na taniere. Šalát posypeme pažítkou a ozdobíme štvrtkami rajčiakov. Podávame s chlebom.