Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob
2018-02-09- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob
Ingrediencie
- 400 g fazule
- 150 g cibule
- 10 g slnečnicového oleja
- 4 lyžice estragónového octu
- soľ
- mleté čierne korenie
- štipka roztlčenej škorice
- 2 roztlčené klinčeky
- posekaný kôpor
- 2 roztlačené strúčiky cesnaku
- posekané vlašské orechy
- 250 g ošúpaných a pokrájaných rajčiakov
- 100 g bryndze
- 1 lyžica petržlenovej vňate pokrájanej nadrobno
- 2 vajcia uvarené natvrdo a kôpor na ozdobenie.
Postup
Krok 1
Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji za stáleho miešania, pridáme scedenú uvarenú fazuľu a spolu popražíme. Preložíme do porcelánovej misy a zalejeme estragónovým octom so všetkými ďalšími uvedenými prísadami. Všetko dôkladne premiešame a dáme uležať do chladničky. Podávame ozdobené osminkami vajec a vetvičkami kôpru. Pokrm možno vylepšiť kyslou smotanou, pokrájaným pórom, postrúhaným surovým zelerom.