Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob

2018-02-09

Popis

Fazuľový šalát na gruzínsky spôsob

Ingrediencie

  • 400 g fazule
  • 150 g cibule
  • 10 g slnečnicového oleja
  • 4 lyžice estragónového octu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipka roztlčenej škorice
  • 2 roztlčené klinčeky
  • posekaný kôpor
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • posekané vlašské orechy
  • 250 g ošúpaných a pokrájaných rajčiakov
  • 100 g bryndze
  • 1 lyžica petržlenovej vňate pokrájanej nadrobno
  • 2 vajcia uvarené natvrdo a kôpor na ozdobenie.

Postup

Krok 1

Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme do mäkka. Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji za stáleho miešania, pridáme scedenú uvarenú fazuľu a spolu popražíme. Preložíme do porcelánovej misy a zalejeme estragónovým octom so všetkými ďalšími uvedenými prísadami. Všetko dôkladne premiešame a dáme uležať do chladničky. Podávame ozdobené osminkami vajec a vetvičkami kôpru. Pokrm možno vylepšiť kyslou smotanou, pokrájaným pórom, postrúhaným surovým zelerom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1277
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1278

Podobné recepty:
  • Kubánska polievka z kukurice

    Kubánska polievka z kukurice

  • Rukolový šalát

    Rukolový šalát

  • Gibanica (Chorvátsko)

    Gibanica (Chorvátsko)

kuk