Rizoto zo stopkového zeleru

2015-09-29

Ingrediencie

  • 500 g stopkového zeleru, 1 cibuľu, 200 g ryže, 2 lyžice oleja, 4 dl zeleninového vývaru, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Stopkový zeler nakrájame na tenké kolieska (niekoľko listov odložíme na ozdobenie). Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na oleji, pridáme ryžu a za stáleho miešania ju do sklovita osmažíme. Prilejeme polovicu vývaru a prikryté dusíme asi 10 minút. Potom primiešame zeler, pridáme druhú polovicu vývaru a za častého miešania dodusíme. Osolíme, okoreníme, primiešame časť listov pokrájaných nadrobno. Porcie ozdobíme listami zeleru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 1242
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1243

Podobné recepty:
  • Madunické zemiaky

    Madunické zemiaky

  • Zapekaný kozí syr

    Zapekaný kozí syr

  • Hríbová omáčka

    Hríbová omáčka

kuk