Nanukové rezy

2015-09-29

Ingrediencie

  • 380 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 10 lyžíc čiernej kávy, 160 g orechov, 200 g polohrubej múky, pol vrecúška prášku do pečiva, 1 lyžičku kakaa, sneh zo 4 bielkov. Na plnku: pol litra mlieka, 5 lyžíc majzény, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 250 g masla, 250 g práškového cukru. Na čokoládovú polevu: 100 g čokolády na varenie, 80 g tuku Iva (Cera).

Postup

Krok 1

Cukor vymiešame so žĺtkami a kávou, primiešame orechy, múku, prášok do pečiva a kakao a jemne primiešame sneh z bielkov. Hmotu vylejeme na vymastený pekáč a upečieme v rúre. Z mlieka a majzény uvaríme puding, do ktorého primiešame žĺtok a vanilkový cukor. Keď puding vychladne, vmiešame doň maslo a práškový cukor. Plnku natrieme na vychladnutý koláč a polejeme ho čokoládovou polevou. Čokoládovú polevu pripravíme tak, že roztopíme Ivu alebo Ceru pri teplote maximálne 60 stupňov Celzia a primiešame čokoládu na varenie. Koláč schladíme v chladničke a nakrájame na kocky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1385
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1386

Podobné recepty:
  • Tarator (bulharská polievka)

    Tarator (bulharská polievka)

  • Sicílske čierne perly

    Sicílske čierne perly

  • Dezert z chalvy

    Dezert z chalvy

kuk