Deutsche habaďúra (uhorkový prívarok)

2016-04-29
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 5 min.
  • Celkový čas : 35 min.

Popis

Uhorkový prívarok na víne najlepšie chutí ku fašírkam,

Ingrediencie

  • 2 ks šalátové uhorky
  • 2 lyžica cukru
  • 1 lyžica masla
  • 2 dl bieleho vína
  • 1 kelímok smotany
  • 1 lyžica nadrobno pokrájaného kôpru

Postup

Krok 1

Uhorky ošúpeme, odstránime jadierka, pokrájame na veľmi malé kúsky, preložíme ich do utierky, posolíme a necháme asi 30 minút odstáť, aby stiekli zo šťavy.

Krok 2

Z cukru pripravíme karamel do ktorého pridáme maslo, uhorky, podusíme asi 3 minúty, zalejeme ich vínom, rozmiešame, pridáme smotanu. Po krátkom povarení odstavíme a pridáme nadrobno pokrájaný kôpor.

 

Priemerné hodnotenie členov

(3 / 5)

3 1 1766
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

1767

Podobné recepty:
  • Slaninové knedle ako príloha ku gulášu

    Slaninové knedle ako príloha ku gulášu

  • Kurča na kukurici a kapuste

    Kurča na kukurici a kapuste

  • Smotanová omáčka s brokolicou

    Smotanová omáčka s brokolicou

kuk