Jablkový koláč I

2016-03-18

Popis

Nadýchaný sneh z vaječných bielkov, robí z tohto jablkového koláča niečo výnimočné a chutné.

Ingrediencie

  • 150 g Cesto:masla
  • 150 g práškového cukru
  • 4 ks žĺtky
  • 150 g mletých orechov
  • 150 g výberovej múky
  • tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu.
  • 700 g Plnka: jabĺk
  • 4 ks bielky
  • 300 - 350 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Maslo, cukor, žĺtky vymiešame, pridáme orechy a múku. Vylejeme do pripraveného plechu a napoly upečieme. Na poloupečené cesto navrstvíme udusené jablká (olúpané a pokrájané jablká dusíme bez vody a bez cukru). Na jablká rozotrieme tuhý vyšľahaný sneh z bielkov a cukru. V rúre rýchle dopečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1041
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1042

kuk