Jahodový koláč
2016-03-18- komentárov
- Kategórie:
Popis
Spojenie krehkého a piškótového cesta s jahodami, to je určite zaručený výsledok pre všetky chuťové poháriky.
Ingrediencie
- 300 g Cesto 1.: polohrubej múky
- 150 g masla
- 3 lyžica sladkej smotany alebo mlieka
- 2 ks žĺtky
- 100 g práškového cukru
- kôra z pol citróna. jahody podľa potreby.
- 3 ks Cesto 2.: vajcia
- 100 g práškového cukru
- 70 g hrubej múky.
Postup
Krok 1
Z múky, masla, smotany, žĺtkov, cukru a postrúhanej citrónovej kôry vypracujeme cesto. Necháme ho chvíľu postáť, potom ho rozvaľkáme a dáme na pripravený plech. Dáme ho do vyhriatej rúry trošku zapiecť. Medzitým si pripravíme druhé cesto - piškótové. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a sneh z bielkov. Plech s prvým cestom vyberieme z rúry, poukladáme naň jahody, na jahody navrstvíme piškótové cesto a dáme do rúry koláč dopiecť. Po vychladnutí posypeme práškovým alebo vanilínvoým cukrom.