Jahodový koláč

2016-03-18

Popis

Spojenie krehkého a piškótového cesta s jahodami, to je určite zaručený výsledok pre všetky chuťové poháriky.

Ingrediencie

  • 300 g Cesto 1.: polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 3 lyžica sladkej smotany alebo mlieka
  • 2 ks žĺtky
  • 100 g práškového cukru
  • kôra z pol citróna. jahody podľa potreby.
  • 3 ks Cesto 2.: vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 70 g hrubej múky.

Postup

Krok 1

Z múky, masla, smotany, žĺtkov, cukru a postrúhanej citrónovej kôry vypracujeme cesto. Necháme ho chvíľu postáť, potom ho rozvaľkáme a dáme na pripravený plech. Dáme ho do vyhriatej rúry trošku zapiecť. Medzitým si pripravíme druhé cesto - piškótové. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a sneh z bielkov. Plech s prvým cestom vyberieme z rúry, poukladáme naň jahody, na jahody navrstvíme piškótové cesto a dáme do rúry koláč dopiecť. Po vychladnutí posypeme práškovým alebo vanilínvoým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 897
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

898

kuk