Morčacie rezne na smotane s hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 4 morčacie rezne, soľ, mleté biele korenie, 3 lyžice masla, 2 cibule, 250 g húb, šťavu z jedného citróna, 1/2 šálky bieleho vína, 2 dl smotany, 1 šálku postrúhaného syra, štipku muškátového kvetu, petržlenovú vňať.
Postup
Krok 1
Rezne mierne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým bielym korením a po oboch stranách opečieme na zohriatom masle asi 5 minút. Vyberieme ich a odložíme na teplé miesto. Do masla po opekaní necháme zosklovatieť nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané huby a krátko podusíme. Prilejeme citrónovú šťavu, víno a smotanu. Krátko necháme prevrieť pridáme postrúhaný syr a za stáleho miešania povaríme, kým sa syr nespojí s omáčkou. Odstavíme, ochutíme soľou, korením a muškátovým kvetom. Omáčku nalejeme na rezne a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.