Čorba na moldavský spôsob

2016-04-20
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Silný vývar z kuraťa a koreňovej zeleniny so smotanou.

Ingrediencie

  • 60 g mrkvy
  • 40 g petržlenu
  • 60 g cibule
  • 40 g oleja
  • 10 g hladkej múky
  • mletá červená paprika
  • ocot
  • 400 g hydinových drobkov
  • 500 g zemiakov
  • soľ
  • 2 dl smotany 12 %

Postup

Krok 1

Mrkvu petržlen a cibuľu pokrájame a opražíme na oleji, pridáme múku a červenú papriku. Nakoniec prilejeme ocot a necháme odpariť. Do vody dáme variť kuracie drobky, pridáme zemiaky a varíme do polomäkka, nakoniec pridáme koreňovú zeleninu a osolíme. Spolu všetko povaríme. Mäkké drobky pokrájame na malé kúsky, vložíme do vývaru a primiešame smotanu. Chvíľu povaríme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1111
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1112

Podobné recepty:
  • Kapustné listy plnené syrom a salámou

    Kapustné listy plnené syrom a salámou

  • Francúzska slepačia polievka

    Francúzska slepačia polievka

  • Paradajková polievka na taliansky spôsob

    Paradajková polievka na taliansky spôsob

kuk