Čorba na moldavský spôsob
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 90 min.
Popis
Silný vývar z kuraťa a koreňovej zeleniny so smotanou.
Ingrediencie
- 60 g mrkvy
- 40 g petržlenu
- 60 g cibule
- 40 g oleja
- 10 g hladkej múky
- mletá červená paprika
- ocot
- 400 g hydinových drobkov
- 500 g zemiakov
- soľ
- 2 dl smotany 12 %
Postup
Krok 1
Mrkvu petržlen a cibuľu pokrájame a opražíme na oleji, pridáme múku a červenú papriku. Nakoniec prilejeme ocot a necháme odpariť. Do vody dáme variť kuracie drobky, pridáme zemiaky a varíme do polomäkka, nakoniec pridáme koreňovú zeleninu a osolíme. Spolu všetko povaríme. Mäkké drobky pokrájame na malé kúsky, vložíme do vývaru a primiešame smotanu. Chvíľu povaríme.