Zapečené špagety Pomáda
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Z pekáča Jula Viršíka , 2000 , Cestoviny, pizza , Špagety
Ingrediencie
- 250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa, 2 cibule, 4 rajčiny, 4 papriky, 1 uhorku, 6 strúčikov cesnaku, worcestrovú omáčku, mleté čierne korenie, drvenú rascu, štipku zázvoru, provensálske korenie, kayenské korenie, soľ, 1 balíček špagiet, 200 g postrúhaného syra.
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na čo najmenšie kúsky alebo nahrubo pomelieme a každé zvlášť restujeme na oleji s nadrobno pokrájanou cibuľou. Keď je mäso mäkké, preložíme ho do spoločného hrnca, pridáme ošúpané a jadierok zbavené rajčiny, nadrobno pokrájanú papriku, pokrájanú uhorku, prelisovaný cesnak, koreniny podľa chuti a osolíme. Krátko spolu podusíme. Špagety uvaríme podľa návodu. Do vymastenej ohňovzdornej misy dáme 1/3 mäsového základu, nato 1/3 uvarených špagiet, opäť tretinu mäsového základu a tretinu špagiet. Takto zopakujeme aj poslednú tretinu mäsa a špagiet. Poslednú vrstvu špagiet posypeme postrúhaným syrom, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút.