Kurča na spôsob Mallorca
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka , Z pekáča Jula Viršíka , 2000
Ingrediencie
- 1 celé kura, 8 ks veľkej mrkvy, 6 ks cibule, 2 dl červeného vína alebo sladšieho piva (diabetické), 2 citróny, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Kurča rozdelíme na porcie, poukladáme na pekáč, posolíme, okoreníme a polejeme šťavou z dvoch citrónov. Porcie pokvapkáme olejom a pečieme v rúre asi 20 minút. Porcie kurčaťa posypeme a obložíme pokrájanou cibuľou a mrkvou. Pečieme ďalších 20 minút a podľa potreby zeleninu premiešame, aby sa nespálila. Mäso aj zeleninu polejeme vínom alebo pivom a pečieme ešte 15 minút. Podávame s hranolčekmi alebo pečenými zemiakmi.