Varaždinská hostina

2015-09-29

Ingrediencie

  • 600 g údeného kolena, 600 g bravčových rebier, 1 kg kyslej kapusty, 50 g masti, soľ, rascu, 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.

Postup

Krok 1

Cesnak prelisujeme, zmiešame so soľou. Rascu na chvíľu namočíme do vody a rozdrvíme. Cesnak zmiešame s rascou a zeleninovou koreniacou zmesou. časťou tejto zmesi natrieme rebierka, necháme ich hodinu odstáť a dáme do vyhriatej rúry piecť. Počas pečenia podlievame vodou. Údené koleno dáme variť. Kapusta by nemala byť príliš kyslá. Preto ak je kyslejšia, prepláchnime ju vodou. Do kapusty vložíme predvarené koleno, masť a druhú časť zmesi cesnaku, rasce a zeleninovej koreniacej zmesi. Keď je mäso mäkké tak ho vyberieme a pokrájame na kúsky. Rovnako pokrájame aj upečené rebierka. Mäso z kolena a rebierok položíme na porciu kapusty. Ako prílohu podávame džgance poliate masťou a pomleté zrniečka tekvice.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1668
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1669

Podobné recepty:
  • Rezy z BB keksov

    Rezy z BB keksov

  • Aspiková hviezda

    Aspiková hviezda

  • Roštenka s tvarohom

    Roštenka s tvarohom

kuk