Lenivá štrúdľa

2016-09-15

Ingrediencie

  • 0,5 l maku, 0,5 l mletého cukru, 0,5 l polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Náplň: 1,5 kg jabĺk (prípadne i viac), cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor. Maslo a múku na vymastenie a vysypanie pekáča. Polovicu Palmarínu.

Postup

Krok 1

Mak, cukor, múku a prášok do pečiva zmiešame a rozdelíme na tri časti. Ošúpané a jadrovníkov zbavené jablká postrúhame, osladíme podľa chuti a premiešame s vanilkovým cukrom. Pekáč vymastíme maslom a vysypeme múkou. Jednu tretinu makovej zmesi vysypeme na pekáč a urovnáme. Na suchú makovú zmes navrstvíme polovicu postrúhaných jabĺk, opäť nasypeme makovú zmes, jablká a nakoniec navrstvíme suchú makovú zmes. Navrch postrúhame stuhnutý Palmarín a pečieme vo vyhriatej rúre. Hotový koláč posypeme práškovým cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2637
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2638

Podobné recepty:
  • Želatínový koláč

    Želatínový koláč

  • Buchty plnené držkami

    Buchty plnené držkami

  • Kokosové kopčeky

    Kokosové kopčeky

kuk