Plnené šampiňónové klobúčiky
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- Šampiňóny, cibuľu, tvrdý syr (eidam), olej, soľ, korenie, petržlenovú vňať, sneh z 2 bielkov. Na jednu osobu môžeme počítať asi 3 šampiňónové klobúčiky.
Postup
Krok 1
Šampiňónové klobúčiky umyjeme, odstopkujeme, vydlabeme lyžičkou vnútro, nožičky spolu s vydlabaným vnútrom posekáme nadrobno. Na oleji zapeníme cibuľu, pridáme posekané šampiňóny, podusíme, nakoniec osolíme, okoreníme, necháme trochu vychladnúť. Do udusenej zmesi pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, postrúhaný tvrdý syr, petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre zamiešame. Zmesou naplníme šampiňónové klobúčiky. Navrch môžeme dať pásiky tvrdého syra. Dáme do rúry zapiecť na 20 minút. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.