Browneese (čokoládová torta)

2016-03-09

Popis

Jednoduchá rýchla a chutná varianta čokoládovej torty. Korpus môžme po upečení a vychladnutí poliať čokoládovou polevou.

Ingrediencie

  • 100 g horkej čokolády
  • 6 lyžica masla
  • 300 g kryštálového cukru
  • 3 ks vajcia
  • 100 g múky
  • 1/2 šálka orechov

Postup

Krok 1

Polámanú čokoládu za stáleho miešanie rozpustíme v miske nad horúcou vodou. Postupne primiešame maslo a keď sa spojí s čokoládou, primiešavame cukor (nemusí sa úplne rozpustiť).

Krok 2

Po čiastočnom vychladnutí pridáme rozšľahané vajcia a múku. Nakoniec primiešame posekané orechy.

Krok 3

Hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 40 minút (nie viac). Upečenú tortu vyklopíme z formy a nakrájame na porcie.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1554
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1555

Podobné recepty:
  • Židovská torta z orechov

    Židovská torta z orechov

  • Oškvarkové placky s kapustou

    Oškvarkové placky s kapustou

  • Mascarponové tiramisu s jahodami

    Mascarponové tiramisu s jahodami

kuk