Rezance s hubami
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z húb
Ingrediencie
- 400 g húb, 300 g širokých rezancov, 1 menšiu cibuľu, 3 lyžice oleja, oregano, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 dl bieleho vína, 300 g masla, 150 g tvarohu, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 žĺtok, petržlenovú vňať, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.
Postup
Krok 1
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Na horúcom oleji speníme cibuľu, pridáme huby, oregano, zeleninovú koreniacu zmes. Všetko zalejeme vínom a dusíme do zmäknutia húb. Pridáme cesnak, korenie. Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich. Na panvicu dáme maslo, rezance, tvaroh smotanu premiešanú so žĺtkom a huby. Všetko spolu prehrejeme a posypeme petržlenovou vňaťou.