Vanilkové rožteky I

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 hrnček hladkej múky, 1/2 masla (125 g), 3/4 hrnčeka postrúhaných lieskových orieškov, 2 lyžice práškového cukru, zmes práškového a vanilkového cukru na obaľovanie rožtekov, tuk na vymastenie plechu.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s cukrom a orieškami, pridáme mäkké maslo a vypracujeme vláčne cesto. Ak sa drobí, zapracujeme do cesta trochu mlieka. Potom necháme cesto v chladničke odpočinúť a približne po hodine z neho vyvaľkáme tenký valček. Ten rozkrájame na rovnako veľké, asi 5 až 6 centimetrov dlhé kúsky, vytvarujeme z nich rožteky, ktoré poukladáme na tukom vymastený plech. Pomaly pečieme v mierne až stredne vyhriatej rúre do zlatista. Ešte teplé rožteky obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Vanilkové rožteky necháme niekoľko dní odležať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 879
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

880

Podobné recepty:
  • Snehové tortičky

    Snehové tortičky

  • Tarte tatin (francúzsky jablkový koláč)

    Tarte tatin (francúzsky jablkový koláč)

  • Pikantné mafinky

    Pikantné mafinky

kuk