Šúľance s makom

2018-03-10
  • Šúľance s makom
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Celkový čas : 40 min.

Popis

Slovenské jedlo tak ako ho poznáme. Pripravte si obed na sladko v podobe zemiakových šúľancov s makom.

Ingrediencie

  • 700 g zemiakov uvarených v šupke
  • 2 ks vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 125 g masla
  • 100 g zomletého maku
  • 100 g práškového cukru

Postup

Krok 1

Zemiaky pretlačíme alebo pomelieme, pridáme vajcia, múku a soľ a vypracujeme cesto. Z cesta urobíme šúľky hrubé asi 2 cm a tie nakrájame na asi 1,5 cm dlhé valčeky. Z valčekov tvarujeme šúľance, ktoré uvaríme v osolenej vode. Uvarené šúľance posypeme makom, cukrom a zalejeme roztopeným maslom. Premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 2 6109
Ohodnoť tento recept

2 ľudí hodnotilo recept

6110

Podobné recepty:
  • Zapečené cestoviny (Pasta á la Adriana)

    Zapečené cestoviny (Pasta á la Adriana)

  • Caponata – sicílske jedlo

    Caponata – sicílske jedlo

  • Rizoto s naklíčeným mungom a špaldou

    Rizoto s naklíčeným mungom a špaldou

kuk