Mäsová roláda

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 kg bravčového bôčika alebo pliecka, 6 vajec, 3 natvrdo uvarené vajcia, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, vegetu, mletú červenú papriku.

Postup

Krok 1

Mäso pomelieme, pridáme vajcia, soľ, korenie, vegetu, papriku a všetko asi 20 minút miešame. Zmes necháme na chladnom mieste asi 12 hodín odležať (najlepšie od večera do rána). Zo zmesi vytvarujeme plát, do stredu ktorého poukladáme natvrdo uvarené vajcia. Okraje preložíme a vytvarujeme valec, ktorý zabalíme do celofánu (zmes môžeme rozdeliť na polovice a vytvarovať z nich menšie valce). Zabalené valce varíme na miernom ohni asi 1 hod. Po uvarení vyberieme z celofánu a podávame, nakrájané na plátky, buď ešte teplé, alebo aj studené. Ako prílohu podávame zemiaky a zeleninovú oblohu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 883
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

884

Podobné recepty:
  • Živánska pečienka

    Živánska pečienka

  • Mäso mňam

    Mäso mňam

  • Bravčové vtáčiky v kapustovom hniezde na pekáčiku

    Bravčové vtáčiky v kapustovom hniezde na pekáčiku

kuk