Cesnakový bôčik
2016-05-02- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 70 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 110 min.
Popis
Bravčový bôčik s cesnakovou marinádou podávame s chlebom.
Ingrediencie
- 1 kg 1 kg bôčika (nie príliš mastného)
- 1
- 1,5 hlávka 5 hlávky cesnaku
- 6 zrnko 6 zrniečok celého čierneho korenia
- 4 4 bobkové listy
- soľ
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička korenia karí
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička grilovacieho korenia
- sójovú omáčku
- worcester
- soľ
- olej
- 2 hlávka cesnaku
Postup
Krok 1
Bôčik varíme v osolenej vode spolu s cesnakom, celým korením, bobkovým listom asi 50 minút. Bôčik vyberieme a necháme ho vychladnúť.
Krok 2
Cesnak prelisujeme, zmiešame so soľou, olejom, sójovou omáčkou, worcestrom, čiernym a karí korením, paprikou, grilovacím korením. Zmesou bôčik ponatierame, zabalíme do alobalu a odložíme do chladničky na niekoľko dní.