Vyprážané banány so zemiakovou plackou
2016-05-27- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 4 banány, šťavu z polovice citróna, maslo, 1/4 lyžičky korenia karí, 8 plátkov hydinovej šunky, 150 g strúhaného syra. Placky: 2 veľké zemiaky, 1 vajce, 100 g polohrubej múky, soľ.
Postup
Krok 1
Banány rozkrojíme na polovice po dĺžke, osolíme, polejeme citrónovou šťavou a na roztopenom masle opražíme. Keď sú banány trošku hnedé, vyberieme ich posypeme korením karí a zabalíme do hydinovej šunky (ako roládu). Upevníme niťou, aby sa nerozbalili. znova vložíme do toho istého masla a vypražíme. Vypražené vložíme do zapekacej misy, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť. Necháme len roztopiť syr (vhodná je mikrovlnka). Zemiakové placky: zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Potom ich roztlačíme na kašu a pridáme vajce a polohrubú múku v takom pomere, aby vznikla tvárna hmota. Z hmoty vyrobíme malé placky a vyprážame (najlepšie na teflónovej panvici s kvapkou oleja alebo úplne bez oleja). Placky pri inej príležitosti možno aj naplniť, napríklad zmesou z olúpaných rajčín, nadrobno nakrájanej cibuľky a korenia karí. Cibuľku na oleji podusíme, pridáme rajčiny a dusíme. ochutíme korením a soľou podľa chuti.