Dusená kapusta so zemiakmi

2016-04-26

Ingrediencie

  • 1
  • 5 kg bielej kapusty
  • 3 lyžice oleja
  • 50 g údenej slaniny
  • 1 cibuľu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • rascu
  • 1 dl bieleho vína
  • 20 g masla
  • petržlenovú vňať
  • 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.

Postup

Krok 1

Kapustu rozdelíme na štvrtiny a tie potom na široké prúžky. Nakrájanú slaninu a cibuľu speníme a pridáme do pripravenej kapusty. Kapustu osolíme, pridáme rascu, zeleninovú koreniacu zmes a dobre to vymiešame. Kapustu chvíľu podusíme, zalejeme trochou vody a vína. Za občasného miešania na miernom ohni dusíme asi 20 minút. Po odstavení z ohňa pridáme maslo, mleté čierne korenie a pokrájanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1253
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1254

Podobné recepty:
  • Panenka so špenátom

    Panenka so špenátom

  • Baklažány plnené šunkou a hubami

    Baklažány plnené šunkou a hubami

  • Karfiol zapečený s pórom

    Karfiol zapečený s pórom

kuk