Dusená kapusta so zemiakmi
2016-04-26- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1
- 5 kg bielej kapusty
- 3 lyžice oleja
- 50 g údenej slaniny
- 1 cibuľu
- soľ
- mleté čierne korenie
- rascu
- 1 dl bieleho vína
- 20 g masla
- petržlenovú vňať
- 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi.
Postup
Krok 1
Kapustu rozdelíme na štvrtiny a tie potom na široké prúžky. Nakrájanú slaninu a cibuľu speníme a pridáme do pripravenej kapusty. Kapustu osolíme, pridáme rascu, zeleninovú koreniacu zmes a dobre to vymiešame. Kapustu chvíľu podusíme, zalejeme trochou vody a vína. Za občasného miešania na miernom ohni dusíme asi 20 minút. Po odstavení z ohňa pridáme maslo, mleté čierne korenie a pokrájanú petržlenovú vňať. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.