Gazdinkin rezeň
2018-02-21- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Gazdinkin rezeň
Ingrediencie
- 4 ks rezne z bravčového alebo teľacieho mäsa
- soľ
- mleté čierne korenie
- 60 g údeného jazyka
- 100 g tvarohu
- 1 lyžica strúhaného chrenu
- múku
- vajcia
- strúhanku
- olej
- 1 lyžička zeleninovej koreniacej zmesi
Postup
Krok 1
Mäso naklepeme, osolíme, tvaroh rozmiešame s chrenom, mletým čiernym korením a zeleninovou koreniacou zmesou. Na polovicu rezňa položíme jeden až dva plátky z údeného jazyka, potrieme tvarohovou zmesou, na tvarohovú zmes položíme jeden až dva plátky z údeného jazyka, prekryjeme druhou polovicou rezňa a okraje mierne zaklepeme. Rezne obalíme v múke, vajciach a strúhanke. Vypražíme na oleji.