Roláda na grécky spôsob

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 bravčovú panenku, 1 rajčinu, 2 cibule, 1 nakladanú štipľavú papriku, syr Feta, syr Eidam, oregano, soľ, mleté čierne korenie, 1 dl Retsiny (grécke víno), 2 nakladané, olúpané rajčiny, 1 brokolicu, 2 zemiaky uvarené v šupke, 2 dl smotany, olivový olej.

Postup

Krok 1

Bravčovú panenku narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa (motýlkujeme). Plát z oboch strán posolíme, okoreníme, posypeme oreganom. Rajčinu, cibuľu a štipľavú papriku pokrájame na malé kocky a položíme na plát mäsa. Na zeleninu podávame kúsky syru Feta. Plát zvinieme do rolády. Položíme na zapekaciu misku, podlejeme vínom Retsina. Nakladané rajčiny rozmixujeme a nalejeme na mäso. Polejeme smotanou, prikryjeme veľkým plátkom syra Eidam. Syr polejeme troškou rozmixovaných rajčín. Posypeme oreganom. Zapekáme v rúre asi 20 minút. Zemiaky pokrájané na štvrtinu osmažíme na olivovom oleji. Brokolicu rozoberieme na ružice a uvaríme v posolenej vode. Zemiakmi a brokolicu poukladáme na tanieri okolo mäsovej rolády preliatej rajčinovým výpekom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1237
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1238

Podobné recepty:
  • Tvarohové rezance

    Tvarohové rezance

  • Soté Dillí

    Soté Dillí

  • Bravčová roláda s wellness plnkou

    Bravčová roláda s wellness plnkou

kuk