Roláda na grécky spôsob
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Iné , Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 1 bravčovú panenku, 1 rajčinu, 2 cibule, 1 nakladanú štipľavú papriku, syr Feta, syr Eidam, oregano, soľ, mleté čierne korenie, 1 dl Retsiny (grécke víno), 2 nakladané, olúpané rajčiny, 1 brokolicu, 2 zemiaky uvarené v šupke, 2 dl smotany, olivový olej.
Postup
Krok 1
Bravčovú panenku narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa (motýlkujeme). Plát z oboch strán posolíme, okoreníme, posypeme oreganom. Rajčinu, cibuľu a štipľavú papriku pokrájame na malé kocky a položíme na plát mäsa. Na zeleninu podávame kúsky syru Feta. Plát zvinieme do rolády. Položíme na zapekaciu misku, podlejeme vínom Retsina. Nakladané rajčiny rozmixujeme a nalejeme na mäso. Polejeme smotanou, prikryjeme veľkým plátkom syra Eidam. Syr polejeme troškou rozmixovaných rajčín. Posypeme oreganom. Zapekáme v rúre asi 20 minút. Zemiaky pokrájané na štvrtinu osmažíme na olivovom oleji. Brokolicu rozoberieme na ružice a uvaríme v posolenej vode. Zemiakmi a brokolicu poukladáme na tanieri okolo mäsovej rolády preliatej rajčinovým výpekom.