Rajčiny s tvarohovou plnkou
1970-01-01- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 4 rajčiny, 225 g tvarohu, 1/2 l mlieka, 3 vajcia, 50 g kôpru, 2 rožky, 80 g syra, 40 g masla, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Plnka: Rožky nakrájame na kocky, namočíme do mlieka, vytlačíme z nich prebytočné mlieko a spolu s tvarohom prelisujeme. Zmiešame s vajciami, nadrobno pokrájaným kôprom a osolíme. Rajčiny ponoríme do horúcej vody a ošúpeme. Odrežeme vršok, vnútrajšok vydlabeme, osolíme, okoreníme a naplníme plnkou, posypeme postrúhaným syrom a poukladáme do maslom vymastenej misky. Na každú rajčinu položíme kúsok masla a v horúcej rúre upečieme do zlatista. Na upečené rajčiny položíme odrezaný, surový vršok.