Kuracie a krevetové gumbo

1970-01-01

Ingrediencie

  • 6 kuracích stehien, 1 väčšiu cibuľu, 1 červenú papriku, 6 strukov čerstvej alebo mrazenej okry, 1 čerstvú čili papričku, kajúnske korenie, 3 dl talianskej rajčinovej šťavy, 2,5 dl krevetového alebo kuracieho vývaru, 500 g kreviet, čili olivový olej (olej v ktorom sa lúhovali čili papričky), čerstvý bobkový list.

Postup

Krok 1

Cibuľu nakrájame na stredne veľké kocky. Na rovnako veľké kocky pokrájame jadierok zbavenú červenú papriku. Okru nakrájame šikmo na tenké plátky (okra nám zahustí šťavu). Stehná zbavené kože posypeme kajúnskym korením. Do horúcej panvice nalejeme čili olivový olej a keď sa začne vytvárať dym, prudko na ňom opečieme z oboch strán kuracie stehná. Mäso vyberieme a do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, papriku, okru a nadrobno pokrájanú čili papričku. Ak je to potrebné, pridáme olivový olej. Keď okra začne púšťať šťavu, pridáme opečené mäso, premiešame, pridáme krevetový vývar. Oheň stlmíme a krátko povaríme. Pridáme rajčinovú šťavu, premiešame pridáme potrhaný bobkový list, krevety aj s pancierom, prikryjeme a varíme asi 5 minút. Z hotového jedla povyberáme kuracie mäso, ktoré poukladáme do stredu veľkého taniera. Na kuracie mäso a vedľa neho poukladáme krevety a zalejeme zeleninou aj so šťavou. Podávame s ryžou alebo cestovinou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1507
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1508

Podobné recepty:
  • Koláče plnené kuracím mäsom

    Koláče plnené kuracím mäsom

  • Lieň so slaninovou omáčkou

    Lieň so slaninovou omáčkou

  • Pečená hus I

    Pečená hus I

kuk